8. ledna 2014

Chladné ostří - MiniRecenze



Franziska Gehm


Originální název: DTV Pocket Crime: Tranen Engel
Žánr: Krimi Thriller

Počet stran: 190
Rok vydání: 2013

Anotace:
Existuje pouze den. Uplynulá noc není a nikdy nebyla...

Na dřevěném ostrůvku uprostřed jezera je nalezena pobodaná dívka. Nikdo netuší, kdo mohl šestnáctileté Floře tak ublížit. Policie objeví spoustu stop, přesto se jí nedaří pachatele dopadnout. Opravdu si Flora z noci, kdy byla napadena, nic nepamatuje? Nebo snad mlčí úmyslně?

O co jde: O dost slabý odvar tomu, co někdo hrdě nazývá Krimi Thrillerem. Kniha je o dívce, kterou najdou s řeznými ranami po celém těle a policie vyšetřuje její případ. Kniha je psaná z několika pohledů: vyšetřujícího policisty, oběti - Flory a její kamarádky Trixie. Postupem času, se odhalují další potencionální útočníci, kteří se zase zamítají. Je to spíš detektivka, než cokoliv jiného.. Bez obav bych to dala do ruky 13-ti letému dítěti..
Hlavní postavy: Flora, prototyp holky, kterou bych profackovala! Chová se jako malé dítě, kterému někdo sebral hračku slovy jejího dědečka (cituji): "Víte, co je moje vnučka zač? Je to rozmazlená, sobecká, drzá, prostořeká, protivná malá opice!"
Vedlejší postavy: Jsou o něco snesitelnější a sympatičtější, opravdu v nich vidíte skutečné lidi, stará sousedka, která ví všechno líp něž google a nepotřebujete ani kamerový systém, ten je prakticky nic ve srovnání s jejími pozorovacími schopnostmi! Jinak policajt, co vyšetřuje případ je docela sympaťák a v hlavě to má srovnané. Zbytek je takový nevýrazný..
Klady: Pro někoho možná, že to není děsivé, ale mě to tedy docela vadí.. Také konec je docela překvapivý, čekat to asi nebudete.
Zápory: Není to vůbec děsivé, zajímavé jsou pouze některé části, knihu si spíš přečtete, protože, když už čtete..
Pocity po dočtení: To byl docela zajímavej konec, ale mám na to vůbec psát recenzi..? Asi takhle vypadali moje myšlenky.. Kniha ve vás nejspíš nic nezanechá..
Doporučení: No doporučení, pro všechny silnější povahy je to docela zbytečná četba, ale někdo se chce, ale přitom nechce, bát může pro tuto knihu sáhnout..
Hodnocení: 5/10

Tak další recenze je za námi a blížeme se k 1000 zobrazení! :) Už se těším!
Mějte se fanfárově Bookoholici! :)

Žádné komentáře:

Okomentovat