11. ledna 2014

Eon - Znovuzrození dračího oka


Alison Goodmanová

Originální název: Eon
Žánr: Fantasy
Série: Eon; #1
Počet stran: 340
Rok vydání: 2009; Jota

Anotace:
Dvanáctiletý Eon prochází už několik let intenzivním výcvikem. Jeho studia dračí magie založené na asijské astrologii zahrnují dva druhy schopností: šerm a magii. Eon spolu se svým mistrem doufá, že bude vybrán jako dračí oko – učedník jednoho ze dvanácti energetických draků štěstěny.
Avšak Eon má nebezpečné tajemství. Ve skutečnosti je to Eona, šestnáctiletá dívka, která studuje v přestrojení, aby se mohla stát dračím okem. Neboť ženám je dračí magie zapovězená. Kdyby někdo zjistil, co skrývá, čekala by ji jistá smrt.
Když začne hrozit, že její tajemství vyjde na světlo, octne se dívka se svými přáteli ve vážném nebezpečí uprostřed vražedného boje o císařský trůn. Eona musí najít sílu a vnitřní schopnosti, aby mohla bojovat proti těm, kdo jí chtějí vzít nejen její magii, ale i život.

  Příběh
Eon je mladý kluk, vlastně, děvče, které se chopilo šance žít svůj život. Eona je mrzáček, kterého se všichni štítí, ale ona se i přes to životem probojovává.  Schovává svou ženskou stránku a žije ve věčném strachu, že to někdo odhalí. A když jí vyberou jako dračí oko Zrcadlové Dračici, která byla po 500 ztracená, její život se změní od základů. Stále se
přetvařuje, stále jí jde o život, ale tentokrát na ní závisí i životy všech okolo, což je na jednu holku moc. Navíc má "komunikační" barieru se svým drakem, což věc podstatně stěžuje. Navíc jí pár lidí jde dost výrazně po krku. Je to příběh plný napětí, zvratů a nečekaných okamžiků.

Styl & Čtivost  
Kniha má 340 stran, což je pro mě tak akorát. Součástí knihy, jsou i orientační obrázky, například kruh dvanácti a také pár vysvětlivek. Kniha se navíc krásně čte, zvraty jsou nečekané a donutí Vás si knihu k rukám prakticky přilepit. Někoho možná potěší absence milostných trojúhelníků, čtyřúhelníků a bůhví čeho ještě. Kniha se láskou zabývá opravdu jen povrchově, hlavní postava jí ani neprožívá. V popředí jsou jiné pocity jako hněv, chtíč a odvaha.

 Dojmy 
Knihu čtu již podruhé a nemůžu říct, že bych byla zklamaná. Knihu jsem měla v živé
paměti i když je to skoro rok, co jsem jí četla. Nějaké nudnější stránky jsem přeskakovala, ale ty pro mě byli nudné, protože jsem věděla, co se stane. Ostatním čtenářům bych to nedoporučovala, mohli byste přijít o důležité informace.Kniha je velmi čtivá a nabízí velmi zajímavý příběh, který není ani moc okoukaný, jasně draci, jsou klasika, ale Eon nabízí ten východní pohled na věc. Však víte, gejši, dlouhé samurajské meče a tak.

 Hodnocení a Doporučení
 Tákže, kniha se mi Vážně zamlouvá a rozhodně Vám sem za chvíli přibude recenze i na druhý díl, protože tahle série za to stojí! Má prostě náboj, který hodně knih postrádá. Myslím, že Bookoholici, kteří jsou již trochu unavení z těch romantických zápletek, které se stále opakují, tuto knihu ocení, jak už jsem říkala, hlubokou a propracovanou milostnou linku byste tu hledali zbytečně. Knihu bych ohodnotila jako 8,5/10. Neměla by zklamat žádného Fantasy nadšence a zalíbení by v ní mohli najít i nějací kluci, ale těžko říct :) Rozhodně to není čistě dívčí kniha, na to je tam dost krve. Myslím, že tím bych tuto recenzi ukončila.
Čtěte a mějte se fanfárově! 

Obrázky: we<3it a Nakladatelství
Anotace: Nakladatelství


Žádné komentáře:

Okomentovat