7. prosince 2013

Tajný kruh Moc


L. J. Smith

Originální název: The Secret Circle - Tho Power
Žánr: YA, Fantasy
Série: Tajný kruh
Díl: 3.
Počet stran: 232 
Nakladatelství: CooBoo
Rok vydání: 2011
Moje hodnocení: 8/10

Anotace:
Cassiino strašlivé tajemství bylo odhaleno a bojí se, že se od ní Diana odvrátí… přitom právě nyní se Tajný kruh musí spojit v boji proti největšímu nepříteli ze všech, a proto je Cassie nucena obětovat svou lásku a zavrhnout svou spřízněnou duši. Ale může vůbec v tak děsivé bitvě mezi dobrem a zlem někdo zvítězit?
"Závěrečný" díl triologie Tajný kruh. V uvozovkách, proto, že série dál pokračuje, ale pod jiným autorem ale příběh přímo navazuje..

Kniha začíná tím, jak Fay všem členům Kruhu vykecá, že Adam a Cassie spolu něco měli. Samozřejmě si to různě přibarví, ale Adam jí naštěstí dost rázně setře. Sice se přiznají, ale nikdo je za to neodsuzuje i Diana jim odpustí.. Takže se po tomto menším dramatu vrací zachraňovat svět před Černým Johnem, který je, jak se ukáže, Cassiin otec.. Ale na boj proti němu se vydají bez Fay, protože ta se, jak se zdá, přidává na jeho stranu
Jako by to nestačilo, Cassina rodina je nacucky- babička mrtvá a maminka mimo z kouzla našeho hlavního záporáka. Ale mají knihu stínů Cassiiny rodiny, takže aspoň něco. Navíc se v tomto díle dá Cas dohromady s Nickem! Velké překvápko, ale příjemné. 
Jenže ve škole nastává peklo, Černý John se stane jejich ředitelem a poštve proti Kruhu celou školu. Super! :D
Navíc se do města přistěhují lovci čarodějnic, které známe ze začátku prvního dílu..

Takže zápletek je v ději dostatek, na každé druhé stránce se něco děje. Děj není utahaný, má říz a spád. Příběh knihy je stále zajímavý a poutavý. Tento díl slibuje zajímavé zakončení celé triologie a jak je u L.J. zvykem díl končí happy-endem. Ale nepovím vám jak velikým :D Jen to, že výjimečně není přeslazený, teda né moc ;) Stejně mě nepřestane překvapovat jak autorka celý příběh vesele zabíjí tolik lidí, ale konec je vždycky šťastný :D I holky přece chtějí trochu krve! :D Ale nevím ve třetím díle mi něco chybělo, knihu ze zásady hodnotím až další den, v hlavě se mi lépe rozleží, ale hlavně pokud o ní přemýšlím mimo recenzování zaslouží si hned lepší hodnocení, ale tady to neplatí, prostě mě nenadchl..
Ale rozhodně stojí za přečtení už jen kvůli tomu, že je to poslední díl, navíc je velmi napínavý a neobvyklý, takže proč ne? 

Teď k postavám. V posledním díle dosáhne hodně postav, takového osobního vyvrcholení. Nick, se promění na normální osobu s city, Sean je najednou větší osobnost a Fay objevila páteř. A nejen tu, ale na to slovo, co jsem chtěla použít si zaboha nemůžu vzpomenout :D
Jinak postavy zůstávají stejné.

Jo a věděli jste, že 90% knih co L.J. napsala, se vydali před rokem 2000. A já si říkala co mají znamenat ty wolkmany.. :D A když se nad tím tak zamyslím L.J. nikdy nepsala o internetu, mobilech a tak.. Takže tleská madam, i po 20 letech, dokáží vaše knihy zaujmout. Což se moc nestává.. :)




Žádné komentáře:

Okomentovat