8. prosince 2013

Říše Temnot - Spřízněné duše


L. J. Smith

Originální název: Night World - Soulmate
Žánr: YA, Fantasy Román pro dívky
Série: Říše Temnot
Díl: 6.
Počet stran: 237
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2013

Anotace:
Šestnáctiletá Hannah je v nebezpečí. Dostává podivné vzkazy, má pocit, že ji někdo sleduje a chce ji zabít. Podivný cizinec, se kterým se setkala již v minulém životě, tvrdí, že oni dva jsou spřízněné duše a patří k sobě. Co když ale varovné vzkazy ukazují právě na něj? Co bude muset Hannah podstoupit, aby se dozvěděla pravdu a zachránila se?

U dalšího dílu Říše Temnot je jasné, že to bude romantický slaďák. Ale tenhle týden mi to ani nevadí, měla jsem takovou romantickou náladu.. (Lezou na mě vánoce :D) Navíc díl slibuje pořádnou dávku napětí, nějaké ty zápletky a možná se dostane i na krev! Jupí! :D

Pro ty, které se už v Říši Temnot vyznají nastává lekce dějepisu, neboť se v knize rozebírá historie upírů až k těm prvním dvoum. V knize je vysvětleno jak vznikla první upírka (je to teda pěkná potvora) a následně druhý upír. Příběh je zvláštní i tím, že jedna ze spřízněných duší se stále reinkarnuje. Smutné je, že ti dva, Hannah a Thierry, se několikrát potkali v průběhu času, ale Hannah vždy zemřela před svými 17. narozeninami.
Hannah samozřejmě nemá tušení, že je tisíce let stará duše, zjistí to až při hypnóze, kdy si její podvědomí vzpomene a ona uvidí část své minulosti. Takhle ještě několikrát uvidí svojí minulost a z ní usoudí, že jí Thierry vždycky zabil a naše miloučká záporačka Maya jí to samozřejmě nevymlouvá..
Hannah odežene Thierryho, protože se ho bojí, ale ten jí tak miluje, že opravdu odejde aby byla jeho láska spokojená. Jenže Hannah má pocit, že s Thierrym odešla část jí samé a proto se znovu "vrací" do minulosti, kde zjistí, že to Maya jí vždy zabila, použila na minulé Hanny lest, kdy je ovlivnila aby si mysleli, že to Thierry je zabil. Což je pěkná.. fuj!..
Když si to Hannah uvědomí vydá se do Las Vegas najít Thierryho, ale najde pouze jeho dům, kde jí dovolují se ubytovat. Zároveň v domě potká další Spřízněné duše, které můžete znát s předchozích dílů. A pak se to nějak semelele a Thierry a Hannah zůstanou spolu :)

Na tomhle příběhu se mi ohromě líbil konec, kdy Hannah popisovala spřízněné duše, je to vážně krásný kus příběhu, který už jsem si nezávisle na knize přečetla už třikrát.. :)

Jinak kniha podle mě opravdu stojí za to. Je romantická a přitom plná napětí, což je moje gusto :) Konec ani nebyl moc přeslazený, na L. J. opravdu překvapující. Dokonce se tam vraždilo! :D
Prostě správná knížka do zasněžených večerů, kdy si hovíte pod dekou s kakaem a vánočkou v ruce :)
(Ale nedrobte na knížky!)

Tak a to bude ke spřízněným duším asi všechno, takže u příští recenze ahoj! :)

Žádné komentáře:

Okomentovat