1. ledna 2014

Nadpozemská


Cynthia Hand

Originální název: Unearthly
Žánr: YA, Fantasy román
Série: Nadpozemská

Díl: 1.
Počet stran: 360
Nakladatelství: CooBoo
Rok vydání: 2012

Moje hodnocení: 8,5/10

Anotace:
Zjistit, že jste částečně anděl, není zrovna běžná rutina ani procházka růžovým sadem, zvlášť když víte, že máte naplnit na Zemi poslání, že máte úkol, který byl svěřen jedině a právě vám, ale nikdo vám neřekne, jaký ten úkol přesně je. Nicméně Clara, hlavní hrdinka trilogie Nadpozemská, se s tím statečně pere. Dokonce se snaží zjistit, kdo je ten pohledný kluk, kterého vídá ve svých snech a který zjevně nějak patří k jejímu poslání. Má ho zachránit? Je tohle smyslem jejího života?


 Už je to nějaká doba, co jsem knihu četla, takže mě prosím omluvte když budu občas tápat :)


 Ten, kdo si přečetl anotaci, vím o čem kniha je, nebo pokud mezi námi sedí nějací zdatní detektivové odvodí si to z obálky.
 

 Takže další andělský příběh, ovšem zase trochu jiný.. V andělském světě se toho dá hodně pozměnit a dívat se na věc z mnoha úhlů a Nadpozemská je toho důkazem. Tentokrát je příběh o posláních, autorka nabízí zajímavý pohled na věc v očích mladé holky. Kniha odhaluje složitý život mladých andělů. A co by to bylo za knihu pro mladistvé dívky, kdyby zde nebyla spousta hezkých kluků? :) 
  Clara, naše hlavní hrdinka je vcelku sympatická holčina s klasickými myšlenkovými pochody u kterých si budete říkat "Proboha, co jí to napadlo!" nebo "Nepřeháněj děvče!"; klasická puberta, takže nic nad čím by rozum zůstal stát :)
  Máme podobný vkus na kluky, jenže já bych si stejně vybrala Christiana, je mi sympatičtější než Tucker (ale ten taky není k zahození). Christian je oddaný, krásný,
vtipný a podle všeho i krapítek roztržitý a má seřazené priority, i když v neprospěch Clary. Tucker je naopak takový venkovský balík, který zvládá skoro všechno, je samozřejmě přitažlivý, dobře sexy, sarkastický a starostlivý a Claru miluje.
Oba jsou prostě výhrou v milostné loterii.
 Navíc celá andělská dějová linka, krásně podtrhuje a doplňuje tu milostnou (nebo naopak..? Who cares..) Autorka představuje komplikovaný svět poslání, kterému anděl musí obětovat snad vše (až na Claru, ta to podle všeho bere, jako "doporučení"). Autorka v tomto díle odhaluje základy andělského světa, a co by to bylo za svět, kdyby tam nebylo pár zkažených "jablíček". Ano i v andělské realitě jsou hajzlíci (hodní se dostanou do nebe, zlý všude ;) ). Navíc si Clara najde kamarádku, také anděla, a spolu objevují možnosti, které andělé mají..
  Musím říct, že kniha je naprosto strhující. A ne nepoužívám hyperboly ;) Příběh Vás vtáhne už během první kapitoly a jen tak se z jeho spárů nedostanete... Je napínavý, romantický a vtipný, prostě úžasný!
Proto Vám jí rozhodně doporučuji, je zajímavá i při druhém čtení ;)
Sice už je na Ježíška pozdě, ale i tak bych její koupi zvážila ;)





Takže u další recenze Zdar!

 

Žádné komentáře:

Okomentovat