23. listopadu 2013

Temná vize - Vášeň


L. J. Smith


Originální název: Dark Visions 3: The Passion
Žánr: Young-Adult, Fantasy
Série: Temná vize
Díl: 3
Počet stran: 254
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2010
Moje hodnocení: 7,5/10

 Anotace:
Třetí díl napínavé série Temné vize. Kaitlyn a jejím přátelům se podařilo získat úlomek čistého křišťálu od Bratrstva. Ten může zničit zrůdný krystal pana Zetese, který páchá zlo. Nejprve však musí najít místo, kde je krystal schovaný. Kaitlyn se proto rozhodne pro návrat do institutu, protože jako tajný špeh má šanci úkryt najít. Podaří se skupině nadaných studentů porazit pana Zetese? Jaké nebezpečí hrozí Kaitlyn?


Třetí a poslední díl Temná vize nebyl bohužel tak dobrý jako jeho předchůdci. Příběh byl celkově vzato skvělý. Napínavý, plný zvratů, nečekaných událostí a napětí. To této knize nikdo nevyčte. Avšak měla pár nedostatků.

Příběh jako celek nebyl vůbec špatný, ale někomu (třeba mě) by mohlo vadit, jak autorka přeskakovala od jednoho děje ke druhému. Cesta od bratrstva nebyla vůbec popsána to chápu, ale zase se zbytečně rozebírala její cesta autobusem k Institutu. Nic zlomového se během ní nestalo, takže těch 5 stran je tam naprosto zbytečných. Navíc se NĚCO dělo jen na posledních 50 stranách. Zbytek mi připadal spíš jako výplň, ano sem tam se sice událo něco relativně důležitého, ale to bylo 5 stran a zase nic. Sem tam nějaká líbačka ( s Gabrielem, nebo Robem), postava si něco uvědomila a vyspěla, někdo umřel, nebo se někomu stalo něco špatného, oživili Marisol a to je vše.

To je můj vlastní výtvor, měla by to být Kaitlyn
jako na české obálce. :)
Navíc ten konec byl krapet víc přeslazený. Celá série taková tajemná, záhadná a napínavá a pak takovej příšernej happyend. Chudáci lidi s cukrovkou :D Já nejsem nějakej fanda smutných konců, ale takhle sladký to vážně nemusím. Příběhu to ztratilo na věrohodnosti, co dneska končí dobře..? No jo, to je hold vlastnost L. J. napíše úžasnou série, nejlépe tajemnou a plnou násilí a pak bum přijede cukrová víla na jednorožci, kterej kaká duhu a je po tajemnu :D (Na tohle přirovnání jsem vážně hrdá! :D)
Navíc je konec takovej otevřenej, je sice lehce naznačeno, co budou postavy dělat dál, ale ideální by byl ještě nějaký prolog, stačí těch 5 stran :D 

Kaitlyn se ve třetím díle hodně změnila, vyspěla a vyrostla stala se z ní opravdová hrdinka knihy, né jen ukňouraná "čarodějka". A s ní vyspěly i ostatní postavy. Rob už není jen naivní v dobrověřící slaďouš. Gabriel už není ten zmetek. Lewis se moc nezměnil, pravda, ale už není takový naiva a Anna. No u ní nejde změna vidět na první pohled, ale už není pouze ta vyrovnaná spolubydlící. Lydie je statečnější a postovala se svému otci. Jen pan Zates je stále zlej :D 

Takže za mě je 7,5. Hlavě za ten děj před koncem, protože kvůli němu bych si tu sérii klidně přečetla znova :)

Jinak všem přeju hezkej víkend a děkuju za všechny ty pravidelné čtenáře a návštěvy blogu, za chvíli pokoříme hranici 500- ti návštěv! :) 
Love you Bookoholici!

Žádné komentáře:

Okomentovat