20. listopadu 2013

Tajný kruh - Otrokyně


L. J. Smith

Originální název: The Secret Circle - The Captive
Žánr: Young-Adult, Fantasy
Série: Tajný kruh
Díl: 2.
Počet stran: 222
Nakladatelství: CooBoo
Rok vydání: 2011
Moje hodnocení: 8/10

 Anotace:

Pokračování strhujícího příběhu moderních čarodějek! Po zasvěcení do Tajného kruhu mladých čarodějek se Cassie opájí svou nově nalezenou mocí, která je stejně návyková jako nebezpečná. Octne se mezi dvěma soupeřícími klany a záhy stojí před zásadním životním rozhodnutím: Má zradit ty, které miluje, nebo se doznat a riskovat tak vyhoštění z kruhu?


A anotace mi pro jednou dovoluje napsat i něco k příběhu! Jupí :D


Jak už jste si mohli všimnout druhý díl, si u mě získal o bod lepší hodnocení a jak je u recenzí zvykem, hned Vám vysvětlím proč :) Příběh v druhé knize je propracovanější, zajímavější a celkově vzato prostě lepší. Děj vás do sebe prostě vtáhne a vy nemáte na vybranou. :) Další úžasný aspekt knihy je její motiv. Čarodějnice všichni známe, ale zatím jsem neměla to štěstí přečíst si nějaké vážně dobré knihy o jejich životě. Většinou to byly vedlejší postavy v jiných fantasy knížkách, což je s jejich bohatou kulturou a historií škoda, je toho tolik, čeho se dá při psaní chytit. A L. J. se toho rozhodně chytila!

V druhém díle, je mnohem víc napětí a akce než v prvním. Při čtení nečekejte žádné honičky v autech, nebo přívaly adrenalinu, ale spíš takové tajemné mrazení v kostech, pocit, že za Vámi někdo stojí. Takovou moc tenhle příběh má :)

Cassie se konečně jako postava někam pohnula, doteď by jste jí jen těžko zařadili, teď se to sice nezměnilo, ale už o ní máte lepší představu, lépe si dokážete odůvodnit ty blbosti dělá a kterými Vás tak úžasně vytáčí. Nejen Cassie se však pohnula kupředu dvojčata už jsou také lépe čitelná, dokonce u nich dojde k velkému skoku, teda u jednoho z nich. Dalším menším vývojem projdou Fayeiny kamarádky - Deborah a Suzan. Jsou z nich o něco menší potvory. Jinak postavy zůstávají prakticky neměnné.

A k seriálu:
Kdybych to měla shrnout jedním slovem:
ŠPATNĚ!
Od levé ho horního rohu do dolního pravého.
Cassie, Nick, Diana, Fay, Adam a Meredith.
Sice jsem nečekala, že seriál bude stejný jako kniha, ale tohle bylo moc.. Nechápu, že tomuhle mohl dát někdo požehnání. Seriál sám o sobě nebyl špatný, ale spojovat ho s tou knihou je fuj.. V seriálu, Cassie, zabili mámu po 10 minutách (když pomineme, že vůbec nebyli na dovolené) Kruh v seriálové verzi je jen 6-ti členný (Diana, Fay, Adam, Nick, Meredith a Cassie) Diana je najednou hnědovláska, z Adama je prakticky emouš, Nick je blonďák a Cassie blondýna, moc si nepamatuju popis Meredith ale nemyslím si že byla černá. Jediná Faye sedí dobře.. (až na medové oči ) Z ředitele, je ředitelka.. Babička, je také úplně jiná osoba a z táty Diany je hajzlík.
A děj je tedy naprosto odlišný od knihy.. To ani nebudu dál rozebírat :D
Neříkám, že je seriál špatný, ale tohle mě vždycky u zfilmovaných knih tak strašně vytáčí! Režiséři to celý potentujou.. :/ Fanoušci knižního Pottera, nemůžou než souhlasit..

Ale kniha je opravdu dobrá a stojí za to, si jí přečíst!!



Žádné komentáře:

Okomentovat