2. listopadu 2013

Vzpoura


Andrea Cremerová


Originální název: Wolfsbane
Žánr: Fantasy, Young - Adult
Počet stran: 352
Série: Smečka
Díl: 2.
Nakladatelství: Knižní klub
Rok vydání: 2011

Anotace:
Calle se Shayem se díky Hledačům podařilo na poslední chvíli dostat z hrůzyplného domu Bosquea Mara. U Hledačů našli azyl i spojenectví a konečně můžou být spolu. Jenže Calla se probudí z mdlob do děsivé nejistoty: netuší, co se stalo s členy její smečky, s její rodinou, a strachuje se o život Rena, mladíka, který jí byl už dávno předurčen jako životní druh. Poté co se do úkrytu Hledačů dostane Callin bratr Ansel, její nejhorší obavy se potvrdí… Cítí, že svůj útěk a jeho následky může odčinit jen tehdy, když se vydá zpět do Vailu a mladé vlky osvobodí. Naštěstí Hledače, kteří se jí ujali, nemusí nijak zvlášť přesvědčovat. Záchranná výprava začíná… Druhý díl celosvětově úspěšné akční, romantické fantasy trilogie Smečka.



Motiv
Motiv se nijak nerozvíjí cíle hlavní hrdinky jsou stálé stejné. Vybrat si konečně ze dvojice Ren & Shay (Vyber si Rena!! :D), osvobodit Ochránce od Strážců, jen se jí k tomu přidaly další položky.. :)
6/10


Děj
Nechala jsem si to pár dní rozležet v hlavě a vlastně jsem došla k závěru, že v tomhle díle se nic neděje :D Nechápejte mě špatně, kniha je plná bojů a zvratů, ale děj dopředu prakticky neposouvá.. Jedna dvě kapitoly ano, ale nic velkolepého to opravdu není. 
6/10

Konec
Kniha na pokračování, děj se prakticky neposouvá a autorka si libuje v otevřených koncích, jak to asi skončí? :D Ti, co tipovali, že autorka před hlavní hrdinku položí nějakou velkou výzvu a jakmile jí hrdinka přijme nastene -The End- tipovali naprosto správně :D Jedna z těch nejnapínavějších chvil z celé knihy a ona to ořízne! :D V zájmu nakladatelství skvělý tah, ale z pohledu čtenáře si koleduje! :D
7/10


Čtivost
Jako první díl, se kniha četla dobře. I na to, jak se děj táhl, není se čtením knihy žádný problém, sice se zde přidávají další postavy, takže by si je někdo mohl začít lehce plést, ale myslím, že kniha ještě spadá do kategorie -No problem- :) 
8/10


Celkové hodnocení 7/10
Možná si někdo všiml, že výsledek, který by měla kniha mít, byl trochu upraven, ve prospěch knihy.. To co vyšlo se mi nezdálo dostatečné. Kniha určitě stojí za přečtení, už jen proto, že tahle série je vážně dobrá a byla by škoda jí nedočíst!
Vzpoura je přesně taková kniha, kterou čtete, abyste zapomněli, na to co Vás momentálně trápí, odreagovali jste se a zažili nějaké to knižní dobrodružství! :)

Žádné komentáře:

Okomentovat