9. listopadu 2013

Ve tvém pokoji


Jordanna Fraibergová

Originální název: In your Room
Žánr: Román pro dívky
Počet stran: 176
Nakladatelství: CooBoo
Rok vydání: 2010

Anotace:
Dvě rodiny si během letních prázdnin vymění domy. Molly, toužící se stát módní návrhářkou, a Charlie, blázen do cyklistiky všeho druhu, kteří se v životě neviděli, jsou tak nuceni obývat pokoj toho druhého. Poznávají se až přes maily a také chat, ukazují si navzájem, co zajímá toho druhého. Vzdálenost sice působí nejedno nedorozumění, ale sympatie postupně narůstají..



I přes prakticky nic neříkající obálku, (v českém i originálním vydání) knihu stojí za to, si přečíst. Tedy pokud nejste odpůrci romantiky a lehké dospívající naivity, to tady hledáte marně. ;)

Teď ke knize :)
Možná se mi to jenom zdá, ale autorka do příběhu zasadila až moc "nezvyklých" vedlejších efektů, aby své knize dodala šťávu a pak tam přidala i ty klasické zápletky, hodila vše do mixéru s trochou umu a dvěma zlomy, zmáčkla knoflík a mixér vyrobil tuhle knihu. 
Jmenuju jen ty hlavní "přísady": matky lesbičky(Charlie); otec zemřel na rakovinu a matka se znovu vdává (Molly); otravní mladší sourozenci (Charlie); suita nerozlučných kámošek (Molly); chce si jen žít (Charlie); má velký sen (Molly)
Prostě takový miš-maš. Jde vidět, že se autorka snažila a vyplatilo se jí to, ale prostě se snažila až zbytečně moc.. Jinak jsou postavy prolezlé normálností až na rodiče, Vás na postavách jen těžko něco překvapí.

Je dobré, že kniha nabízí pohled i z chlapské strany, holkám pak pomůže víc pochopit, klučičí pohled na věc, třeba pokud si chystáte vzít svého milého k sobě do pokoje, tahle kniha Vám řekne, jak bude pravděpodobně reagovat.
Navíc bude tahle kniha fungovat jako úžasný zmizík na špatnou náladu. V tvém pokoji je prostě kniha, která vás přivede na lepší myšlenky :)

Takže pokud ještě váháte, přestaňte, zajděte do nejbližšího knihkupectví, nebo knihovny a šup číst! :)

Celkové hodnocení: 7/10
Přečetla bych si jí znovu: Ano ;)
Doporučuju pro: Dívky a hodně romantické kluky nad 12 let ;)


Žádné komentáře:

Okomentovat