26. října 2013

Zrozena o půlnoci


C.C. Hunter

Originální název: Born at Midnight 
Počet stran: 400
Žánr: Fantasy román
Knižní série: Údolí stínů
Díl: 1.
Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2011


Anotace:-
zkrácená verze-
Na Kylii se poslední dobrou řítí jedna nepříjemnost za druhou: rodiče se rozvádějí, přítel se s ní rozešel a navíc jí pronásleduje divný člověk a Kylie nemá tušení, co po ní chce. Zdá se, že je ale asi jediná, kdo ho vidí, takže si o ní všichni okolo myslí, že je blázen. Když jí matka pošle na celé léto do tábora pro problémovou mládež, je Kylie přesvědčená, že už to pro ní nemůže být horší.
Bože, jak moc se mílí!





Motiv
Prosím nenechte se zmást tou špatně zvolenou obálkou! Nejedná se o další vypatlanou upíří ságu, opakuji ŽÁDNÁ UPÍŘÍ SÁGA. Upíři se zde vyskytují, ale pouze jako vedlejší postavy. Kniha je ve skutečnosti o tom jak se hlavní hrdinka, dostane do tábora nadpřirozených bytostí a popírá, že jedna z nich je. Takže to nemá nic společného s třpytící se mi postavami z jiných knih. A i ten název je zavádějící, přiznávám, ale to je bohužel shoda náhod, které na tuto knihu vrhají horší světlo.
9/10


Děj
Autorce se povedlo zajímavá námět rozpracovat do ještě zajímavějšího příběhu. Kniha je správnou kombinací napětí, fantazie, lásky a problémů. Pro čtenáře je velmi jednoduché představit si, že se příběhu zúčastňuje. V ději se nachází spoustu nečekaných okamžiků, které příběh pozvedávají na vyšší úroveň. Navíc si autorka dala záležet, aby její postavy byly reálné a přirozené, a na děj patřičně reagovali, nic strojeného, co by člověka donutilo o ději pochybovat.
9/10


Postavy
A zde další chvála na autorku, postavy byly přirozené, dobře reagovali na děj, člověk se s nimi snadno sžil a nějaké si oblíbil. Tajil s nimi dech při ostřejších situacích. Postavy byli dostatečně popisovány, aby si je člověk dokázal představit. Jména byla zvolena vhodně, člověk si je prakticky ani nemohl plést. Postav se zde objevovalo, poměrně dost, ale nezahlcovali váš systém, bylo vám jasné na jaké postavy se musíte soustředit a jaké vypustit.
10/10


Prostředí
Tady není o čem se bavit, klasické, tak akorát popsané, ničím výrazné prostředí. Víte kde jste, to vám ke čtení knihy stačí. :)
7/10


Konec
Kniha je na pokračování, takže je to takový konec nekonec, ale myslím si, že díl by ukončen dobře :) Nějaké to tajemství bylo vyřešené, ale zbylo jich dost pro další knihy. Není zde co vyčítat.
8/10


Čtivost
Takže pokud jste to nepochytili z mé chvály na děj, tak to řeknu polopaticky: ÚŽASNÉ! Kniha čtete jedním dechem. Ve vypjatých situacích tajíte dech, smějete se hláškám a situacím. Prostě správně chytlavá kniha! 
10/10

Celkové skóre 8,8/10
Kniha je prostě dobrá, pokud jste správný fanoušek nadpřirozena nestačíte se divit jak rychle jste knížku přečetli. Je prostě poutavá! Rozhodně doporučuji přečíst!

Žádné komentáře:

Okomentovat