23. října 2013

Seznámení s hodnocením

Nazdar čtenáři,

 takže, ti bystřejší z Vás jistě pochopili o čem blog bude a pro ty ostatní, to sem teď ještě jednou napíšu.
 O knihách! Většina z Vás je zná jako takové ty věci ze spousty papíru a s mnoha písmenky, někteří zase upřednostňují elektronickou podobu. Ať tak či onak, příběh zůstává stejný a příběh je to, co já budu kritizovat.
 Abychom si hned od začátku rozuměli. Jsme 16-ti letá holka, a podle toho také vypadá můj seznam přečtených knih, proto na něm prosím nehledejte knihy typu Krteček a kalhotky, nebo jiné dětské pohádky. Zároveň asi budete marně hledat nějaké romány pro dospělé, sem tam sice přečtu něco pro vyšší věkovou kategorii, ale to není pravidlem.
 Takže tohle, bychom měli z krku, teď k mému systému hodnocení. Jsem sice ukecaná dívka, ale budu se snažit recenze zkrátit, aby jste z toho něco měli, ale né bolavé oči z hodiny čtení recenze na jednu knihu ;)
A můj systém hodnocení:
 Popis knihy + obálka
 Obsah (na přebalu knihy)

 Tohle bude nějaký základ, pak přijde rozdělení do několika podkategorií (příběh, postavy, prostředí...) a jejich krátké zhodnocení. Nejdřív slovní, pak bodové ( x/10).
 Když takhle zhodnotím všechny kategorie, poté jednoduchou matematikou udělám průměr z bodů a bude i krátké a poslední slovní zhodnocení.

Pokud to již budu vědět, bude na konci název a obálka další knihy, kterou hodlám ohodnotit.

Tak tímhle to tu asi ukončím, tak ahoj u dalšího článku či recenze.
Dotazy směřujte do komentářů :)

Žádné komentáře:

Okomentovat