28. října 2013

Modrá jako Safír

Kerstin Gierová


Originální název: Saphirblau - Libe geht durch alle Zeiten
Žánr: Fantasy, Román pro dívky
Počet stran: 350
Série: Drahokamy
Díl: 2.
Nakladatelství: CooBoo
Rok vydání: 2012 


Anotace:
Být čerstvě zamilovaný v minulosti vážně není dobrý nápad. To si přinejmenším myslí šestnáctiletá Gwendolyn, novopečená cestovatelka časem. Koneckonců mají s Giodenem docela jiné starosti. Například jak zachránit svět. Nebo se naučit tančit manuet ( A ani jedno není vůbec snadné! ). Gwen má sice po svém boku několik dobrých rádců, ale když se Gioden začne chovat tajuplně, je jí jasné, že musí své hormony co nejdříve dostat pod kontrolu. Jinak z toho, že láska nezná čas nezbude vůbec nic!



Motiv
Kupodivu rozvíjíme motiv z prvního dílu, ale kdo by to čekal, že? :D
Nemění se zde skoro nic, nemyslím si, že je třeba motiv dále rozvádět :)
9/10


Děj
Když se opakuje motiv, často se ani děj moc nemění :) Je stále stejně dobrý! Stále stejně dobré postavy v stejně dobrém příběhu! Nemůžu o této knize říct křivé slovo! V knize nastalo pár nečekaných zvratů, nejen ve vtahu Gweny a Giodena. 
10/10

Postavy
Zde máme jednu novinku jménem Xemerius ( Ten by mi dal, kdyby četl, že o něm mluvím jako o věci :D). Druhý díl se jeho přítomností hodně pozvedl, tenhle malej chrlič, srší vtipem, ironií a sarkasmem. Škoda jen, že tenhle díl udělal z Giodena ještě většího záporáka a to se začal tak hezky chovat.. :(
Ale jinak nejde postavám nic vytknout! 
10/10

Prostředí
Stále musíte autorku obdivovat za její schopnost popsat prostředí. Stačíme jí jeden krátký odstavec na už tančíte na bále! :)
10/10


Konec
Tady si jdu na spisovatelku stěžovat! Co má kruci s těma otevřenýma koncema?! :D Ještě, že mám všechny 3 knížky pohromadě, jinak bych se zbláznila při čekání na další díl!
8/10

Čtivost
Tak je to asi nějak takhle:
Ráno se probudíte a:
otevřete knihu
čtete, čtete, čtete
čtete a čistíte si zuby
čtete, čtete a snídáte
čtete, čtete, čtete
čtete a obědváte
čtete a čtete
a najednou nemáte co číst! 
Stránky mizí před očima rychlostí blesku :) 
Knihu nemůžete číst jinak, než jedním dechem!
10/10


Celkové hodnocení 9,5/10
Takhle série snad nemá chybu! Musíte pořád jen číst a číst abyste se dozvěděli jak kniha skončí, jinak nemůžete normálně přemýšlet. :) Když to shrnu jednou větou, čtete knihu jedním dechem! Miluju když mě příběh donutí tajit dech, vykřikovat co mají postavy dělat, nebo se smát hláškám, které v knize jsou a tohle všechno mě série Drahokami nutí dělat pomalu na každé stránce!

Žádné komentáře:

Okomentovat