31. ledna 2014

Proměněna za soumraku


C. C. Hunter

Originální název: Taken at Dusk
Žánr: YA, Fantasy román pro dívky
Série: Údolí stínů; #3
Počet stran: 440
Rok vydání: 2012; Baronet


Anotace
Kylie stále touží dopátrat se pravdy, kde je její místo ve společnosti. Kam patří? Jakým zvláštním nadáním oplývá? Kdo je její skutečná rodina? Otázky, které se jí honí hlavou, jí nedávají spát. Ví však, že když poodhalí tato tajemství, její život se od základů změní… a nebude to vždy jen příjemná proměna.
Lucas, nebo Derek? Který z nich je ten pravý? Kyliino srdce tluče pro oba, ale vybrat si musí jen jednoho! To však není jediná zapeklitá situace, kterou musí vyřešit. Duch ženy, který trpí amnézií, jí přináší zneklidňující zprávy… Kdo je tentokrát v ohrožení života? Hrozí někomu nebezpečí? Jak se Kylie snaží rozluštit tuto záhadu a ochránit ty, které miluje, najednou zná odpovědi na všechny své otázky. Konečně ví, kým vlastně je! Zjištění je však překvapivější, než si vůbec tahle šestnáctiletá teenagerka dovede představit.

25. ledna 2014

Holky nepláčou


Jessie Eliotová

Originální název: Girls Dinner Club
Žánr: Román pro dívky
Počet stran: 214
Rok vydání: 2006; BB art

Anotace
Junie, Celia a Daniella mají mnoho společného. Je jim sedmnáct, bydlí v Brooklynu a mají problémy. Jak jinak, než s muži. Junie se rozejde se svou první velkou láskou, protože není připravená na sex. Celia se poprvé od smrti matky musí dělit o svého otce, který se zamiloval, ke všemu do příšerné Angličanky. A Danielle je až po uši zamilovaná do Stevea, jenomže ten ji neustále obelhává a podvádí. A holky docela náhodou zjistí, že není lepšího léku na bolavou sedmnáctiletou dušičku než výborné jídlo. Podaří se jim život zvládnout stejně dobře jako složité recepty?

24. ledna 2014

Za zrcadlem

Alina Bronsky

Originální název: Spiegelkidn
Žánr: YA, Fantasy román
Série: Za zrcadlem; # 1
Počet stran: 272
Rok vydání: 2013; CooBoo

Anotace:
Má dar. Pronásledují ji. Je tvoje matka. A kdo jsi ty? V životě patnáctileté Juli má všechno svá pravidla. Vybočovat je nebezpečné, kdo neodpovídá normě, toho sledují. Ale pak Julina matka zničehonic beze stopy zmizí a její otec se třese strachy. Juli postupně začne odhalovat všechna rodinná tajemství: Máma je jedna z mála víl, kterých se společnost Normality obává. Má totiž zvláštní schopnosti. Je Juli taky taková? Společně se svou novou kamarádkou Ksy a jejím bratrem Ivanem se vydá pátrat – po zmizelé matce, po zakázaném vílím světě a po pravdě o sobě samotné.


19. ledna 2014

Cherub: Třída A


Robert Muchamore

Originální název: CHERUB: Class A
Žánr: YA, Napínavý špionážní román
Série: CHERUB; #2
Počet stran: 272
Rok vydání: 2007; BB art

Anotace:
Dvanáctiletý James se dostal do výcvikového tábora, který připravuje děti pro role agentů. Jejich pomoc vyhledává britská špionážní služba MI5 i policie v případech, kdy dospělí v pátrání selžou nebo prostě nemůžou mít naději na úspěch. James, znuděný a přidrzlý puberťák, který každou chvíli něco vyvede, poplete nebo nerespektuje, je kupodivu ideálním agentem. Spolu se svými kamarády nadává na školu, na náročný výcvik, pere se a prožívá první lásky jako normální děti, ale občas je vedení tábora vyšle na misi do prostředí těch nejnebezpečnějších zločinů. V tomto díle James pozná zevnitř svět obchodu s drogami, který je nelítostný a přitom lákavý, protože vynáší spoustu peněz všem, kdo se na distribuci podílejí. Drogoví dealeři mohou mít sebelepší ochranku a sebelepší kontakty, ale také mívají rodinu a děti – a ty děti si domů vodí kamarády. Ovšem drogový dealer by bez výčitek svědomí zlikvidoval každého, kdo by ohrozil jeho podnikání nebo bezpečí. James na to sice nezapomíná, ale současně má plnou hlavu své kamarádky Kerry, ta je pro něho stejně důležitá jako usvědčení největšího kokainového dealera v Evropě…


18. ledna 2014

Cherub: Nováček


Robert Muchamore

Originální název: CHERUB: The Recruit
Žánr: YA, Napínavý špionážní román
Série: CHERUB; #1
Počet stran: 304
Rok vydání: 2007; BB art

Anotace:
 Teroristka nepouští do bytu neznámé lidi, protože by to mohli být tajní policisté nebo agenti rozvědky, ale její děti si vodí domů kamarády, a všichni pak pobíhají celým bytem. Teroristka netuší, že jedno z těch dětí nastražilo do každé místnosti v jejím domě štěnici, zkopírovalo si všechny soubory v jejím počítači a ukradlo jí adresář. Dítě pracuje pro CHERUB… Dvanáctiletý James přijde o maminku, sestru si vezme do péče nevlastní otec. Chlapec skončí v dětském domově, kde jde z průšvihu do průšvihu. Z pudu sebezáchovy přijme nabídku, aby vstoupil do CHERUB, dětské jednotky britské tajné služby

15. ledna 2014

Eona - Poslední dračí oko


Alison Goodmanová

Originální název: Eona
Žánr: Fantasy
Série:Eon; #2
Rok vydání: 2011; Jota

Anotace:
Druhý díl úspěšné knihy Eon - Znovuzrození Dračího oka.
Dvanáctiletý Eon prochází už několik let intenzivním výcvikem v šermu a magii, má však nebezpečné tajemství. Ve skutečnosti je to Eona, šestnáctiletá dívka studující v přestrojení, aby se mohla stát Dračím okem, učedníkem draků štěstěny.
Když začne hrozit, že tajemství vyjde na světlo, octne se dívka uprostřed vražedného
boje o císařský trůn a musí najít sílu k boji o vlastní život.
První polovina série Alison Goodmanové vyšla s velkým ohlasem v Anglii, Austrálii, Německu i Spojených státech. Nyní se můžete i vy pohroužit do napínavého dobrodružství!

11. ledna 2014

Eon - Znovuzrození dračího oka


Alison Goodmanová

Originální název: Eon
Žánr: Fantasy
Série: Eon; #1
Počet stran: 340
Rok vydání: 2009; Jota

Anotace:
Dvanáctiletý Eon prochází už několik let intenzivním výcvikem. Jeho studia dračí magie založené na asijské astrologii zahrnují dva druhy schopností: šerm a magii. Eon spolu se svým mistrem doufá, že bude vybrán jako dračí oko – učedník jednoho ze dvanácti energetických draků štěstěny.
Avšak Eon má nebezpečné tajemství. Ve skutečnosti je to Eona, šestnáctiletá dívka, která studuje v přestrojení, aby se mohla stát dračím okem. Neboť ženám je dračí magie zapovězená. Kdyby někdo zjistil, co skrývá, čekala by ji jistá smrt.
Když začne hrozit, že její tajemství vyjde na světlo, octne se dívka se svými přáteli ve vážném nebezpečí uprostřed vražedného boje o císařský trůn. Eona musí najít sílu a vnitřní schopnosti, aby mohla bojovat proti těm, kdo jí chtějí vzít nejen její magii, ale i život.

8. ledna 2014

Chladné ostří - MiniRecenze



Franziska Gehm


Originální název: DTV Pocket Crime: Tranen Engel
Žánr: Krimi Thriller

Počet stran: 190
Rok vydání: 2013

Anotace:
Existuje pouze den. Uplynulá noc není a nikdy nebyla...

Na dřevěném ostrůvku uprostřed jezera je nalezena pobodaná dívka. Nikdo netuší, kdo mohl šestnáctileté Floře tak ublížit. Policie objeví spoustu stop, přesto se jí nedaří pachatele dopadnout. Opravdu si Flora z noci, kdy byla napadena, nic nepamatuje? Nebo snad mlčí úmyslně?

5. ledna 2014

Můj Příběh- Ve stínu Gilotiny MiniRecenze


Sue Reidová

Originální název: My story: The Fall of the Blade
Žánr: Historický román
Série: Můj příběh
Počet stran: 200
Rok vydání: 2011; Egmont

Anotace:
Deník dívky z období Velké francouzské revoluce 1792–1794
Píše se rok 1792. Isabella, dcera šlechtice, žije na zámku kousek od Paříže. Ve Francii však zuří revoluce. Město ovládne hrůza a teror a rodina hledá úkryt na venkově. Budou tam však všichni v bezpečí? Uniknou krvavému ostří gilotiny?
Zažijte historii na vlastní kůži s edicí Můj příběh – sérií napínavých svědectví o životě minulých staletí. 


4. ledna 2014

Kluci snů MiniRecenze


Anna Ludwig

Originální název: Casting für die LiebeCasting für die Liebe
Žánr: Román pro dívky
Série: Láska s.r.o.; #6
Počet stran: 136
Rok vydání: 2013; Fragment

Anotace:
Tak tohle je fakt super! Nejlepší kapela všech dob Room 16 pořádá casting na videoklip! Leonie s Isabel neváhají ani minutu, rozhodně si chtějí ve videoklipu zahrát. A možnost být na blízku zpěvákovi Filipovi si Leonie nemůže nechat ujít. Proč se jim ale do cesty pořád motá Leoniin bratr? Podaří se holkám splnit si svůj tajný sen a prožít první lásku? 



1. ledna 2014

Nadpozemská


Cynthia Hand

Originální název: Unearthly
Žánr: YA, Fantasy román
Série: Nadpozemská

Díl: 1.
Počet stran: 360
Nakladatelství: CooBoo
Rok vydání: 2012

Moje hodnocení: 8,5/10

Anotace:
Zjistit, že jste částečně anděl, není zrovna běžná rutina ani procházka růžovým sadem, zvlášť když víte, že máte naplnit na Zemi poslání, že máte úkol, který byl svěřen jedině a právě vám, ale nikdo vám neřekne, jaký ten úkol přesně je. Nicméně Clara, hlavní hrdinka trilogie Nadpozemská, se s tím statečně pere. Dokonce se snaží zjistit, kdo je ten pohledný kluk, kterého vídá ve svých snech a který zjevně nějak patří k jejímu poslání. Má ho zachránit? Je tohle smyslem jejího života?